tisdag, maj 05, 2009

Sista April

Tidigt på morgonen flög vi ner till Frankfurt Hahn och åkte sedan vidare ned till Moseldalen och Bernkastel-Keus. En tredagars vin- och sparrisresa hade börjat! =) Här är utsikten från vårt hotell. Underbara byggnader här nere, man kan aldrig se sig mätt på dem!


Efter en liten frukost på ett bageri med bröd, kaffe och vin (japp - vin på morgonen! ;-) spatserade vi runt bland byns vindlande små gränder.










Och så var det ju maten.... Min lunch bestod av en Spargel Pizza mit pesto. MUMS! Både vit och grön sparris med tomater, pesto och massor av mozzarella.


Pontus valde Fräische Spargel mit schnitzel, kartoffeln und Hollandäis. =)


Sedan var det dags för en promenad bland odlingarna längs sluttningarna.




Nere i byn igen - Vinprovning! ;-) Ett underbart litet medeltida ställe där man provade traktens fina viner.


Här är vinprovarmenyn. Men vi valde istället att alla fyra dela en Mosel Sahr Ruwer från 2001. Auslese, alltså mycket restsötma. Mycket god! =)


Bästa sättet att smälta tung mat och vinprovning är att hyra cykel och bege sig ut på småvägarna. Vi trampade iväg en timme bland odlingarna.
Jag visste väl att en fin reislingodling var himmelriket! ;-) (syns inte på kortet, men odligen heter Grözinger Himmelreich)





Jaha... dags för mat igen... ;-) Så här ska färsk sparris egentligen serveras: endast med potatis och hollandäis.


Jag valde en Toast med färsksparris och uppvisapad, gratinerad hollandäissås. MUMS! Men den var lite väl stor. Sparrisarna är typ 20 cm långa. På den här toasten är det alltså ca 450 g sparris!

Inga kommentarer: