tisdag, maj 05, 2009

Andra maj

Vi lämnade tillbaka cyklarna, gick och handlade picknick och begav oss till fots uppför berget bakom Bernkastel-Keus. Med oss hade vi även två flaskor från Dr. Loosens finare viner.


Vi hittade en underbar platå mitt i Dr. Loosens odling och satte ner våra trötta bakar där. Färska jordgubbar, camembert, parmaskinka, tysk skinka, stark korv, nybakt bröd... godiset i picknick-ryggsäckarna var himmelskt! Tillsammans med vinet, utsikten och upplevelsen är det oslagbart!





På eftermiddagen var det dags för vinprovning igen. =) I en stooor källare med flera "tunnlar" åt olika håll kunde man köpa sig ett glas och smaka på hela bygdens utbud. Här provades knastriga trocken (torrt)med mycket syra, flertalet goda halbtrocken som jag tycker om, med friskhet men ändå något restsötma. Många sötare varianter var också mycket goda. Auselese är ju något billigare än berenausleese, men ändå mycket ädelt vin. Det fanns även rött vin, men är man i reisling-områdena får man ha överseende med att det dock inte traktens styrka...





Vi avslutade ovan jord med det mycket dyra och fina Eiswein. Vinet är gjort när det är exakt -9 grader ute och druvorna ser ut som ... skit.. ärligt talat! he he... Av detta blir det ett sött, mycket speciellt dessert-vin. Att det är så dyrt är för att det är sällsynt att det blir så kallt så att man kan göra eiswein, så det kan gå många år innan det finns på marknaden igen. Dessutom vågar ingen vinbonde chansa på att spara större områden av sina odlingar på detta eftersom det händer så sällan. Supergott är det i alla fall! =) man blir lycklig i tårna när man dricker det! =)

4 kommentarer:

MammaKarin sa...

Himmel vad fint det var där, blir såå avis på den där trippen. Ni ser ut att njuta och ha det bra allihopa. Tänk om Micke vela göra en sådan resa någongång. Han är mest en soldyrkare. Pöss på´re

krickelin sa...

Jadu söstra! Vi lämnar karlar och ungar hemma någon gång och reser bara du och jag! Mysigt!

Stina Lilja sa...

Hääärligt! Måste erkänna att jag är lite avis!

Sofia sa...

Gud va underbart ni ser ut att ha haft! Livets goda....
Kram